Studijní opora: Řízení procesů v podniku (NEW)

4. Řízení procesů

Jednou ze základních aktivit manažerů podniku je řízení procesů a činností v organizaci. Základním objektem řízení je definovaný, popsaný, strukturovaný, zdrojově a vstupy zabezpečený proces (Grasseová et al. 2008). Ten je uskutečňován pro konkrétního zákazníka a má jednoznačně stanoveného vlastníka.

„Řízení procesu je činnost, která využívá znalostí, schopností, metod, nástrojů a systémů k tomu, aby identifikovala, popisovala, měřila, řídila, hodnotila a zlepšovala procesy se záměrem efektivního pokrytí potřeb zákazníka procesu“. (Svozilová 2011, str. 18)

Řízení procesu zahrnuje všechny aktivity, které se zabývají procesy z pohledu jejich definování, ustanovení rolí v rámci procesu, korigování a řízení procesních toků, hodnocení výkonnosti procesů a související identifikace příležitostí k jejich zlepšování a implementace změn (Svozilová 2011). Všechny tyto činnosti podléhají standardnímu strategickému řízení respektujícímu potřeby zákazníků a nároky tržního prostředí. Zároveň jsou na ně aplikovány další metody řízení, jako je například projektový management, který je využíván v řízení individuálních zlepšovatelských iniciativ.