Co je smyslem adaptačního procesu

Stránky: E-learningový portál Technické univerzity v Liberci
Kurz: Efektivní adaptační proces - průvodce pro vedoucí pracovníky
Kniha: Co je smyslem adaptačního procesu
Vytiskl(a): Nepřihlášený host
Datum: středa, 1. května 2024, 05.11

1. Nástup nového zaměstnance

Nástup nového zaměstnance je zátěží jak pro něj, tak i pro nadřízeného pracovníka a ostatní kolegy na pracovišti. Daná situace má vliv na atmosféru i vztahy na pracovišti. A zpětně působí i na nového zaměstnance a přímo ovlivní jeho spokojenost a další působení v organizaci.

Adaptační proces se netýká jen nástupu nového zaměstnance, ale také např. situace, kdy zaměstnanec mění pracovní pozici v rámci organizace, nebo nastupuje po mateřské či rodičovské dovolené. 

Podrobnější informace o smyslu a cíli adaptačního procesu se dozvíte v následujících kapitolách.

 

1.1. Co je to adaptační proces?

Adaptační proces zaměstnance zahrnuje soubor opatření, která mají zajistit, že se zaměstnanec co nejlépe a nejrychleji přizpůsobí podmínkám pracoviště a bude schopen  podílet se na plnění jeho cílů tak, jak je očekáváno.

Součástí adaptačního procesu je seznámení nového zaměstnance s pracovní náplní a podmínkami práce, vytváření vztahů ke spolupracovníkům, nadřízeným i k celé organizaci a formování pocitu sounáležitosti, zodpovědnosti a loajality k zaměstnavateli.

Úspěšnost a průběh adaptace nových zaměstnanců na pracovišti mohou ovlivnit hlavně personalisté, vedoucí zaměstnanci a mentoři. Veškeré pracovní návyky, které nový zaměstnanec v průběhu adaptačního procesu získá, ovlivní kvalitu jeho práce v budoucnosti.

Hlavním cílem adaptačního procesu je usnadnit novému zaměstnanci začlenění do formálních i neformálních struktur organizace.

1.2. Proč je adaptace důležitá

Skutečný význam adaptačního procesu bývá často nedoceněn. Žádoucí výkon zaměstnance úzce souvisí se spokojeností a motivací. Pokud se adaptační proces nezdaří, může dojít až k ukončení pracovního poměru ještě ve zkušební době. Takový zážitek je nepříjemný pro obě strany a spojen také s plýtváním času zaměstnavatele (nadřízeného, spolupracovníků) a finančních prostředků. Pokud se start nepovede, důsledky se mohou projevit později sníženým pracovním výkonem a častými absencemi zaměstnance.

1.3. Cíle adaptačního procesu

Cílem adaptačního procesu je co nejrychlejší zařazení zaměstnance do pracovního procesu, dosažení požadované výkonnosti a uplatnění jeho znalostí a dovedností. Chcete-li postupovat co nejefektivněji, měl by být proces adaptace řízen.

Hlavním cílem adaptačního procesu je poskytnout novému zaměstnanci dostatek potřebných informací a podpory. V průběhu adaptačního procesu, který může být stanoven např. na 3 měsíce od nástupu do pracovního poměru, se nový zaměstnanec seznámí s kolegy a pracovištěm, organizační strukturou, interními dokumenty, základními informacemi k organizaci práce a pracovní náplní.

1.4. Délka adaptačního procesu

Délka adaptačního procesu je závislá na konkrétní pracovní pozici. Může souviset se zkušební dobou, ale může se jednat i o dobu delší, než je zkušební doba. např. u vedoucího zaměstnance v délce 6 měsíců.

1.5. Role v adaptačním procesu

Personalista

V adaptačním procesu má funkci metodické pomoci (pro všechny role), připravuje potřebné materiály, kontroluje plnění povinností a dodržování termínů. Vyhodnocuje proces a výsledky dále zpracovává.

Nadřízený pracovník

Nese odpovědnost za výběr a přípravu mentora, průběh adaptačního procesu.

Mentor

Provádí nového zaměstnance celým procesem. Nese odpovědnost za realizaci informativních schůzek s novým zaměstnancem. Mentor není odpovědný za výsledek nového zaměstnance při závěrečném hodnocení.

Nový zaměstnanec

Má zásadní odpovědnost za výsledek adaptačního procesu, který může pozitivně ovlivnit svým osobním přístupem.

2. Průběh adaptačního procesu

Ještě před nástupem nebo ihned po nástupu do zaměstnání je vhodné nového zaměstnance vybavit tzv. adaptačním balíčkem, což je soubor písemných materiálů, které mu napomůžou s orientací v organizaci. Jedná se zejména o organizační schéma firmy, pracovní podmínky, zásady odměňování, poskytování zaměstnaneckých výhod, péče o zaměstnance, informace o kolektivní smlouvě a dalších důležitých dokumentech organizace, důležité kontakty. V prostředí TUL je tímto balíčkem  „Adaptační příručka pro nové zaměstnance“.

Aktualizovaná příručka je dostupná i bez přihlášení do intranetu TUL, a to na úřední desce – v části Výběrová řízení a volná místa. Nebo stačí kliknout na tento odkaz či obrázek níže.  K dispozici je jak verze v českém jazyce, tak i v angličtině.

C:\Users\magdalena.zbrankova\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.MSO\6FE35E06.tmp