2 Struktura závěrečné práce

___STRUČNĚ____

Struktura závěrečné práce na FP TUL je přesně stanovená. Pořadí částí závěrečné práce je následující:

Úvodní list

Zadání bakalářské/diplomové práce

Čestné prohlášení

Poděkování (nepovinné)

Anotace a klíčová slova v českém jazyce

Anotace a klíčová slova v anglickém jazyce

Obsah

Seznam obrázků, tabulek a grafů

Seznam použitých zkratek a symbolů (abecedně tříděný)

Text vlastní práce členěný do kapitol

Seznam-použitých zdrojů zapsaných podle ČSN ISO 690

Seznam příloh

Přílohy

                         CD 

Katedra může požadovat elektronickou verzi práce ve formátu PDF na CD. CD v obálce se vlepí na vnitřní stranu desek závěrečné práce.

Úvodní list student vygeneruje v IS/STAG.

Zadání bakalářské/diplomové práce student vygeneruje v IS/STAG.

Upozornění
Zadání bakalářské/diplomové práce je závazný dokument, který studentovi předepisuje hlavní parametry jeho budoucí závěrečné práce, čímž vymezuje i základní kritéria pro pozdější hodnocení závěrečné práce.

Čestné prohlášení student vygeneruje v IS/STAG.

Poděkování je nepovinnou – zdvořilostní – součástí závěrečné práce.

Anotace stručně a výstižně charakterizuje celou závěrečnou práci; rozsah anotace činí cca 150 slov. Student vytváří anotaci v českém a anglickém jazyce (pokud původním jazykem závěrečné práce není čeština ani angličtina, pak student uvádí anotaci rovněž v původním jazyce závěrečné práce). Pod každou jazykovou verzí anotace následují klíčová slova v příslušném jazyce.

Obsah zahrnuje následující části závěrečné práce: seznam obrázků, tabulek a grafů (je-li v práci uveden), seznam zkratek (je-li v práci uveden), úvod, nadpisy hlavních kapitol a podkapitol, závěr, seznam použitých zdrojů a seznam příloh; ostatní části závěrečné práce se do obsahu nezařazují. Obsah musí přesně reflektovat strukturu závěrečné práce, názvy zařazených částí i jejich pořadí v textu závěrečné práce. Každá položka obsahu je opatřena příslušným číslem stránky.

Seznam obrázků, tabulek nebo grafů obvykle vytváříme, pokud počet obrázků, tabulek nebo grafů v závěrečné práci činí tři a více. Každý typ objektu (obrázek, tabulka, graf, schéma atd.) má svůj vlastní seznam.

Seznam použitých zkratek a symbolů obsahuje abecedně tříděné zkratky či symboly s náležitým vysvětlením jejich významu. Obvyklou praxí je, že seznam vytváříme, pokud počet zkratek nebo symbolů v závěrečné práci činí tři a více.

Text vlastní práce se obvykle strukturuje na úvod, stať členěnou do kapitol a podkapitol a závěr. Stať je možno rozdělit mj. na část teoretickou a empirickou.

Seznam-použitých zdrojů obsahuje bibliografické zápisy všech informačních zdrojů použitých v závěrečné práci. Zápisy jsou provedeny v souladu s normou ČSN ISO 690 – v modifikaci, která je závazná na té katedře, na níž student závěrečnou práci odevzdá (blíže viz kapitolu Odkazy a bibliografické citace).

Seznam příloh je nutnou součástí závěrečné práce, pakliže student svoji práci doprovodil přílohami. Pokud student vybavil závěrečnou práci tzv. volnými přílohami (přílohami, které jsou z důvodů svého rozměru, rozsahu či nosiče volně přiložené k závěrečné práci), uvede i tyto volné přílohy do seznamu příloh, a to způsobem, který je blíže popsán v kapitole Formální úprava závěrečné práce.

Přílohy jsou nepovinným, nicméně vhodným doplněním stati závěrečné práce.