Vážené kolegyně, vážení kolegové,
v návaznosti na předešlý příspěvek/email došlo k pozitivní změně při zakládání kurzů a automatickém vytváření skupin. Nyní již dokážu s pravděpodobností cca 98% správně identifikovat rozvrhové akce i na základě stávajících dat ze STAGu a tuto změnu jsem již do elearningu implementoval.
Následující text je určen těm učitelům, kteří již kurz/předmět pro LS aktuálního akademického roku již přes STAG vytvářelia zároveň chtějí využívat skupiny v rámci kurzu:
- Vstupte do kurzu a zkontrolujte si aktuálně vytvořené skupiny (Účastníci, následně přeponout roletku Zapsaní uživatelé na Skupiny)
- Ověřte si proti STAGu, jestli skupiny odpovídají rozvrhovým akcím a jsou správně zapsaní studenti
- Pokud je vše v pořádku, není nutné číst dále
Pokud zjistíte v předešlých krocích chybu, existují 3 varianty :
- Není pro vás problém kurz smazat a založit opravený znovu - protože ale nedokážete kurz sami smazat, napište mi email, kde uvedete zkratku a název kurzu a já jej smažu. Poté si jej přes STAG opět založíte a třeba importem starší verze opět naplníte
- Kurz mazat nechcete, protože jej již máte naplněný novými materiály. V tomto případě lze vyrobit zálohu kurzu, dále viz předchozí bod a kurz naplníte zpět ze zálohy
- Ani jedna varianta nevyhovuje - v tomto případě smažte nechtěné skupiny a vytvořte si vlastní ručně dle libosti. V tomto případě ale budete muset do skupin studenty přiřadit ručně sami
Během tohoto týdne budu dělat online meet s vašimi fakultními asistenty elearningu a proškolím je, aby vám dokázali pomoci. Asistenty naleznete kliknutím na SCHÉMA PODPORY na horní liště.
Omlouvám se za komplikaci, ale tuto situaci nikdo až do dnešního dne netušil.
Igor Kopetschke