Ještě jedna drobnost k blížícímu se výpadku

Ještě jedna drobnost k blížícímu se výpadku

autor Igor Kopetschke -
Počet odpovědí: 0

Úvaha na téma "myšlenková zkratka"

Kdysi dávno jsem v hospodě zaslechl hlubokomyslný výrok jednoho štamgasta - "Sakra, Klaus zase zdražil pivo". Jen místo toho Sakra tam bylo něco, co zde napsat nemohu. Pro upřesnění, v té době byl Václav Klaus prezidentem.

V posledních dnech se na mne zřítilo kvantum emailů (více či méně rozhořčených) ohledně plánovného výpadku. Protože není v mých silách na všechny odpovídat, tak zde uvádím stručné doplnění:

  • Kopetschke si ten výpadek včetně termínu nevymyslel
  • Kopetschke má za to, že v oznámení poměrně jasně napsal že výpadek a stěhování infrastruktury serverů naplánovalo a bude realizovat Oddělení informačních systémů TUL.
  • Kopetschke je pouze jeden z řady správců serverů a služeb, nikoli autorita rozhodující o tom, kdy se bude vypínat celá infrastruktura virtuálních serverů.
  • Kopetschke je ovšem také IT man a chápe, že když je potřeba přestěhovat do nové serverovny kompletní hardware zmíněné infrastruktury, tak je bohužel nutné jej vypnout. 
  • Kopetschke byl tak naivní, že tuto informaci rozšířil pro blaho uživatelů elearningu, místo aby je nechal odkázané na informační kanály TUL. Tím na sebe evidentně seslal hněv všech, kterým se tento termin nelíbí.
  • Kopetschke má dovolenou, je na horách a jen proto, aby svým "ovečkám" zajistil bezproblémové znovuobnovení služeb, tak sebou tahá notebook a bude lovit datový signál místo aby si užíval s přáteli.

Jak vidíte, myšlenková zkratka je sice pohodlná, ale někdy by pomohlo přečíst si poskytnutou informaci celou. 

Omlouvám se za lehce ironický tón. 

Ing. Igor Kopetschke
správce elearningového portálu