3. Práce s aplikací Hodnocení a rozvoj pracovníků

3.4. Formulář hodnocení a rozvoje pracovníka

Formulář v aplikaci Hodnocení pracovníků obsahuje povinná a nepovinná pole hodnocení a je strukturován zpravidla do osmi sekcí (počet a nastavení sekcí se liší dle fakult): 

  1. Organizování a plánování práce.

  2. Pracovní výkon.

  3. Efektivní komunikace.

  4. Týmová práce.

  5. Odborné znalosti.

  6. Počítačové znalosti.

  7. Jazykové znalosti.

  8.  Dodržování etických zásad

Každá sekce obsahuje dílčí kritéria hodnocení. U každého kritéria vedoucí označí úroveň kompetencí pomocí předpřipravené škály, od nevyhovující po vynikající.

Obr. Škála pro hodnocení úrovně kompetencí 

Jednotlivé úrovně dosažených kompetencí jsou podrobně popsány v nápovědě, které se zobrazí při pohybu myši po příslušné škále. 

Na konci každé sekce je po vyplnění automaticky vypočítáno slovní hodnocení pracovníka pro příslušnou část hodnocení/sekci.

Po uložení finální verze aplikace je možné provést export do formátu *.pdf. Výsledky hodnocení jsou předány podřízenému pracovníkovi při hodnoticím rozhovoru a uloženy v aplikaci

Sebehodnocení

Součástí procesu hodnocení je i sebehodnocení pracovníků TUL, čemuž odpovídá i hodnoticí dotazník v aplikaci. Tento dotazník si může stáhnout a vyplnit v interaktivním PDF každý pracovník před hodnoticím rozhovorem (dotazník má každý pracovník k dispozici ke stažení po přihlášení Liane do aplikace roliz.tul.cz/hodnoceni Součástí hodnoticího rozhovoru je část věnovaná sebehodnocení pracovníka. Vlastní hodnocení dosažené úrovně konkrétních kompetencí je podkladem pro hodnoticí rozhovor.