2. 1 Počátky koncepce štíhlé výroby ve společnosti Toyota

Pojem „štíhlá výroba“ (angl. Lean Manufacturing, též Lean Production) je spojován s výrobním systémem firmy Toyota (angl. Toyota Production System – TPS), jehož kořeny sahají do 50. let 20. století. Neustálé zdokonalování výrobního systému mělo za následek, že se firma Toyota dostala na samotnou špičku v oblasti jakosti a spolehlivosti a stala se ve své době nejvýznamnějším, největším a nejziskovějším výrobcem na světě. Svými zásadami v oblasti řízení a podnikatelské filosofie přinesla po etapě hromadné výroby nový směr, jenž je považován za revoluci v odvětvích výroby i služeb v celosvětovém měřítku. Její úspěchy a výsledky v podobě neustálého zvyšování tržního podílu, ziskovosti a jakosti vlastních výrobků se staly impulsem pro podniky a organizace po celém světě (Liker 2007).

„Štíhlost“ v pojetí TPS naznačil svým vyjádřením Taiichi Ohno, zakladatel a tvůrce TPS, jako sledování času zakázky (od zadání objednávky do inkasa hotovosti) a zkracování tohoto času odstraňováním ztrát jakožto činností, které nepřidávají hodnotu.

Samotný termín, resp. výraz štíhlá výroba (angl. Lean Manufacturing) přinesl James Womack, který v letech 1990 a 1996, spolu s Danielem Jonesem publikoval knihy The Machine That Changed the World: The Story of Lean Production a Lean Thinking (Svozilová 2011).

Přístup automobilky Toyota ke štíhlému řízení spočívá v neustálém zlepšování a ohledu vůči zaměstnancům. Je postaven na 14 zásadách (viz podrobně kapitola 6), jež jsou shrnuty do čtyř kategorií: filosofie (dlouhodobá), proces (správný proces přinese správné výsledky), lidé a partneři (přidávání hodnoty organizaci rozvojem svých lidí) a problémy (nepřetržité řešení zásadních problémů podněcuje organizační učení).

Štíhlost spočívá v rozpracování zásad a jejich praktického uplatňování v konkrétním podniku či organizaci tak, aby dosahovala vysoké výkonnosti, konkurenceschopnosti a ziskovosti, nikoli pouze v napodobování nástrojů používaných v konkrétních procesech TPS, tak jak ji pojaly některé podniky.

Podobně i Košturiak et al. (2006) uvádí, že štíhlý podnik neznamená jen soubor metod a postupů, které pomáhají z procesů odstraňovat plýtvání, ale poukazuje na to, že podnik tvoří především lidé, jejich znalosti, dovednosti, postoje k práci a motivace.

Charakteristiku přístupu Lean lze shrnout do patnácti výrazů, jež vystihují hlavní podstatu Lean: zákazník, jednoduchost, viditelnost, pravidelnost, synchronizace, tah, plýtvání (ztráta), proces, prevence, čas, zlepšení (zdokonalení), spolupráce, gemba (místo, kde vznikají hodnoty), variace (změna) a participace (účast, zapojení).